Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политолог: протестът няма да отшуми

Снимка: БГНЕС


Акцията на прокуратурата в президенството и дебаркирането на Христо Иванов на „Росенец“, дали начало на протестите, са само клечката, запалила искрата на натрупаното през годините недоволство. Това каза в интервю за БНР, политологът и преподавател в Нов български университет Христо Панчугов.

Той отчете като успех на протеста връщането на усещането на българските граждани, че могат да контролират и променят българската политика, стига да поискат. Затова, по думите му, протестът няма да отшуми, а отлагането на оставката е тактическо съображение до подходящия момент за провеждане на следващите избори. Според него, премиерът Бойко Борисов плаща в момента цената на образа, който е изградил през последните години,  че изпълнява политическите поръчки на един или друг частен интерес в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валентин Мундров

Министърът на електронното управление не очаква технически проблеми с машините за гласуване

“ Технически проблеми с машините за гласуване на изборите на 9 юни няма да има .” Това заяви служебният служебният министър на електронното управление Валентин Мундров по повод завършилата проверка за удостоверяване на техническите устройства. Той..

публикувано на 25.05.24 в 11:21
Атанас Запрянов

България е цел на хибридната агресия на Русия

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов заподозря опити за руска намеса в изборите за български и за европейски парламент на 9 юни т.г. “ Целта на Кремъл в момента е да повлияе директно в предстоящите избори ”, заяви той в първия ден на..

публикувано на 25.05.24 в 10:31

Standard&Poor's потвърди рейтинга на България и положителната перспектива

Международната рейтингова агенция Standard&Poor's (S&P Global Ratings) потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB/A-2'. Перспективата пред рейтинга остава положителна. Ако веднага..

публикувано на 25.05.24 в 10:08