Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 36-ия ден на протести недоволните се събират пред сградата на парламента

Снимка: БГНЕС
С блокади на ключови места в столицата продължава 36-тият ден на антиправителствени протести. Блокирани са кръстовищата на Орлов мост, пред Софийския университет и в участъка между Президентството и Министерския съвет. Някои от линиите на градския транспорт се движат с променени маршрути.

Протестиращи вече се събират и пред сградата на Народното събрание, където днес по искане на БСП ще се проведе извънредно заседание. На него се очаква да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов и да се обсъди актуализация на бюджета заради социално-икономическите мерки за преодоляване на последиците от кризата с COVID-19. Исканията на протестиращите са за оставка на правителството начело с премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, а така също за машинно гласуване.

Заради поредния антиправителствен протест в Пловдив тази вечер ще бъде спряно движението по централни булеварди и кръстовища. С променени маршрути ще се движат 19 линии на градския транспорт, съобщава БНР Пловдив.

Спокойно премина вчерашният 35-ти ден на антиправителствени протести в столицата. В Бургас протестът бе малоброен. Там пред общината се събраха около 20 души.  Те заявиха, че ще се съберат и днес от 18 ч. Във Варна остава блокирано кръстовището пред общината, предават репортерите на БНР.

В Русе протестиращи преминаха през главната търговска улица, след което се хванаха на хоро, информира БНТ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента

Легендата на българската естрада Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента. Отличието беше връчено след нейния концерт на 20 май в Народния театър "Иван Вазов" за изключителната значимост на цялостното ѝ творчество към българската..

публикувано на 21.05.24 в 14:10
Снимка: Facebook /Българско неделно училище „Св. св. Кирил и Методий “ - Атина

Да съхраниш езика си, да опазиш своята идентичност далеч от дома… в Атина

"Емиграция – доброволното или насилствено напускане за дълъг период от време на страната на обитаване и заселване в друга страна, причинено от някаква отрицателна промяна в живота, била тя природна, икономическа или военна." 861 054 са българите..

публикувано на 21.05.24 в 12:15
Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30