Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остават палатковите лагери на трите столични кръстовища

Снимка: БГНЕС

И днес затворени за движение остават кръстовищата на “Орлов мост”, при СУ “Св. Кл. Охридски” и в т.нар. триъгълник на властта.

Движението в района на румънското посолство се осъществява нормално след блокирането му за кратко снощи от демонстриращите против властта.

По бул. “Цар Освободител“ вече се разхождат пешеходци, а край шатрите на протестиращите са разпънати транспаранти с надписа “България не е каквато трябва да бъде“.

Хората от трите палаткови лагери разказаха пред репортер на БНР, че нощта е преминала без напрежение и провокации. Те заявиха и решимостта си да продължат блокадите, докато не получат двете искани оставки – на премиера и на главния прокурор.

Трийсет и осмият поред протест ще започне тази вечер под прозорците на властта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата Слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01