Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Младите атлети Теодор и Валентин Цветкови се впускат в маратон с благородна кауза

Снимка: архив

От 14-ти до 20-ти септември братята Теодор и Валентин Цветкови провеждат своя нов маратон с благородна кауза. В рамките на седем дни Теодор ще преплува 280 км., а Валентин ще пробяга 280 км. За спортната изява те са избрали езерото в Лесопарк Липник, с. Николово, Русе.

Каузата, зад която застават двамата атлети, е "Oбразование за всяко дете“ - кампания на УНИЦЕФ-България (UNICEF Bulgaria). Събраните средства ще се насочат към създаване на образователна платформа за деца с увреждания. Необходимата сума е 400 хил. лв, а дарение може да направи всеки чрез SMS на кратък номер 1021 или чрез профила на Теодор Цветков в социалните мрежи.

Младият плувец е сред рекордьорите на Гинес, след като преди години преплува 10 км в езеро с една ръка привързана към тялото. Надява се новата благотворителна кампания да бъде също толкова успешна, както и предходните. Преди три години той направи плувен маратон в подкрепа на жени, пострадали от рак на гърдата, след това насочи усилията си за събиране на средства за изграждане на плувен комплекс в Русе.

Още от категорията

Христо Стоичков с номинация за дрийм тийма на всички времена

Българската футболна легенда Христо Стоичков е номиниран за най-добър ляв нападател в историята на футбола. Номинацията е в рамките на инициативата на авторитетното френско издание France Footbаll за определянето на идеалния отбор за всички времена...

публикувано на 20.10.20 в 17:04

Оливера Йевтич: Инцидентът на Софийския маратон е затворена страница

Радвам се, че имам толкова истински приятели в България. За мен инцидентът на маратона в София е затворена страница.   Радвам се, че покрай него разбрах колко близки приятели имам във вашата страна , е казала известната лекоатлетка на Сърбия Оливера..

публикувано на 16.10.20 в 11:25

Софийският маратон завърши с рекорди

Мароканците Йозеф Сбай и Радуан Нуини спечелиха 37-ото издание на Софийския маратон, пресичайки заедно финалната линия. Двамата поставиха и рекорд на трасето от 2 часа, 13 минути и 3 секунди, информира БНР-Хоризонт.  С фотофиниш за победител все пак..

публикувано на 11.10.20 в 23:18