Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С музика и спорт срещу агресията

Снимка: catchtherainbow.eu

Да провокира  вниманието на младите хора и на българската общественост към превенция на агресията – това е целта на проекта на Асоциация „Докосни дъгата“ и на Министерството на младежта и спорта, лансиран в началото на учебната година.

Под наслов „Младите хора – Бъдещето на България – в действие“, проектът е насочен към 1000 младежи от цялата страна на възраст от 15 до 29 години. Още за проекта, вижте и чуйте ТУК.

Водещата тема е свързана не само с агресията, но и с последиците от нея, както и с насърчаването към социално отговорно поведение и здравословен начин на живот. В рамките на инициативата ще бъде проведена поредица от информационни кампании, спортни прояви, културно-художествена кръгла маса, изнесен тренинг, както и други дейности.  

Инициаторите разчитат да достигнат до повече млади хора с помощта на музиката и на спорта. А най-атрактивната част от проекта е песента „Обединени“. Музикалното произведение се изпълнява от певицата Валентина Александрова.  В клипа участват също така деца, младежи, както и изявени български спортисти, които застават зад каузата.

Песента „Обединени“ излиза на български и на английски език. Българският й вариант ще бъде разпространяван от водещите ни телевизионни канали и радиостанции, а английската й версия – чрез социални медии като YouTube, Facebook и други канали в цяла Европа.

Вижте клипа: 

Съставил: Венета Николова


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Не си отивай" – нова песен по стихове на Дамян Дамянов

Младият Цветелин Наков с огромно вълнение споделя своята първа песен "Не си отивай". Верен на своя прочувствен стил, Рафи Жамакорцян създава драматично звучене с музика и аранжимент по стихове на големия поет Дамян Дамянов. Цветелин Наков е..

публикувано на 07.09.24 в 10:15

“Цвете за Гошо” събира почитателите на Георги Минчев

Приятели и почитатели и тази година ще почетат паметта на известния поп- и рок певец и композитор Георги Минчев, отишъл си от нашия свят преди 23 години. Фестивалът за рок и блус музика “Цвете за Гошо” ще се състои днес и утре в клуб “Маймунарника” в..

публикувано на 07.09.24 в 05:45
Димитър Христов

"Балкански вечери" – българска музикална работилница в Питсбърг

"Балкански вечери" е инициативата, която започва днес в Питсбърг, Пенсилвания, САЩ, и ще продължи до 8 септември. Събитието се открива тази вечер с Музикална работилница "Балкански танци" с ръководител Димитър Христов. Следващите дни – 6 и 7 септември..

публикувано на 05.09.24 в 10:15