Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Президентът няма да прави политически проект

Снимка: БГНЕС

Румен Радев не обмисля да започва нов политически проект, защото целта му е да подкрепя тези, които работят в полза на хората. Това стана ясно от думите му в Карнобат, където е на посещение по повод празника на града. Според Радев, все повече граждани и организации припознават държавния глава като важен фактор за реалната промяна в страната и подкрепят позициите му.

“Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тяснопартиен интерес”, заяви президентът и допълни, че ще продължава да ги подкрепя и занапред.

По повод избора на председател на БСП държавният глава посочи, че убедителната изборна победа на Корнелия Нинова е потвърдила нейната последователност и непримиримост да работи така, че партията да се гради като силна опозиция. „Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Без силна, обединена и конструктивна опозиция всяка демокрация залинява“, посочва Румен Радев, цитиран от Прессекретариата на президента.

България е на много задно място по свобода на медиите в световните класации, нека не даваме поводи да падаме още по-ниско, каза държавният глава Румен Радев в отговор на въпрос за петицията на журналисти, в която те настояват за достъп до кулоарите в парламента и до депутатите

Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя. Така пък Румен Радев коментира думите на на Бойко Борисов по повод изтеклите снимки от дома му. „Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога, допълни президентът и уточни, че изказванията на премиера вече не може и да се коментират.

Още от категорията

Гърция връща суми от орязани пенсии, включително на българи

От днес в Гърция връщат пари на пенсионерите след решението на Върховния съд, че орязването на пенсиите по време на икономическата криза е в нарушение на конституцията. Въпросът засяга и българите с гръцки пенсии или техните наследници. Гръцкото..

публикувано на 23.10.20 в 12:20

Актуално за чужденците със съмнения за Covid-19 в България

Ако чужди граждани, временно пребиваващи у нас, почувстват симптоми, наподобяващи на коронавирусна инфекция, те ще получат незабавна медицинска помощ , уверяват от столичната Регионална здравна инспекция. Хората с подобно неразположение могат да се..

публикувано на 23.10.20 в 11:45

По съседски...

Гърция и Албания приеха международен арбитраж за морската им граница Гърция и Албания се съгласиха да се обърнат към Международния съд в Хага за делимитирането на морската им граница, съгласно морското право. Това обяви гръцкият външен..

публикувано на 23.10.20 в 11:06