Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът няма да прави политически проект

Снимка: БГНЕС

Румен Радев не обмисля да започва нов политически проект, защото целта му е да подкрепя тези, които работят в полза на хората. Това стана ясно от думите му в Карнобат, където е на посещение по повод празника на града. Според Радев, все повече граждани и организации припознават държавния глава като важен фактор за реалната промяна в страната и подкрепят позициите му.

“Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тяснопартиен интерес”, заяви президентът и допълни, че ще продължава да ги подкрепя и занапред.

По повод избора на председател на БСП държавният глава посочи, че убедителната изборна победа на Корнелия Нинова е потвърдила нейната последователност и непримиримост да работи така, че партията да се гради като силна опозиция. „Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Без силна, обединена и конструктивна опозиция всяка демокрация залинява“, посочва Румен Радев, цитиран от Прессекретариата на президента.

България е на много задно място по свобода на медиите в световните класации, нека не даваме поводи да падаме още по-ниско, каза държавният глава Румен Радев в отговор на въпрос за петицията на журналисти, в която те настояват за достъп до кулоарите в парламента и до депутатите

Гузната съвест ражда параноя, а министър-председателят превръща 7 млн. българи в заложници на своята параноя. Така пък Румен Радев коментира думите на на Бойко Борисов по повод изтеклите снимки от дома му. „Делириумът на министър-председателя буди все по-голяма тревога, допълни президентът и уточни, че изказванията на премиера вече не може и да се коментират.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата Слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01