Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русе посреща майсторския клас на Красимира Стоянова

Красимира Стоянова в "Русалка"
Снимка: Виенска държавна опера

Заключителният концерт на участниците от майсторския клас на именитата ни оперна певица Красимира Стоянова е насрочен за 19:00 часа в зала "Филхармония" в Русе, съобщи БТА, позовавайки се на информация от Държавната опера в крайдунавския град.

Концертът е посветен на 60-годишнината от създаването на Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе. В него ще се включи и оркестърът на русенската опера с диригент Димитър Косев.

Самата Красимира Стоянова е завършила музикалното училище в Русе със специалност цигулка. След това дипломира в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив с няколко специалности - цигулка, пеене и музикална педагогика. Работи в продължение на няколко години като цигулар. Дебюта си на оперната сцена прави в Софийската опера. От 1999 до 2003 г. е щатна солистка на Виенската Щатсопер, а от 2003 г. е постоянен гост - солист.


Красимира Стоянова е предложена за Почетен гражданин на Русе. Очаква се общинските съветници да гласуват предложението за това на предстоящата си сесия в четвъртък, 19 ноември 2020 г.

За операта и живота с нея, чуйте в интервю на Красимира Стоянова за Радио България от 2016 г. 

Съставил: Красимир Мартинов

Снимки: Wiener Staatsoper, Semperoper Dresden



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Аксаково е създадена първата момичешка гайдарска група в България

В град Аксаково, област Варна, е създадена първата в България гайдарска група само от момичета. Това съобщи Никола Георгиев, ръководител на Гайдарска школа "Тракия", към която е сформиран съставът. Ивелина, Сияна, Сара, Калина, Цветелина и Виктория..

публикувано на 23.07.24 в 19:47

"Комедия"

Магичната музика на група "Терпентина" напоследък ни вълнува все по-често, особено след излизането на дебютния ѝ албум "Носталгия". Макар че е във фокуса на медийното внимание от около две години, групата съществува отдавна. В състава ѝ влизат Иван..

публикувано на 23.07.24 в 10:15

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15