Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русе посреща майсторския клас на Красимира Стоянова

Красимира Стоянова в "Русалка"
Снимка: Виенска държавна опера

Заключителният концерт на участниците от майсторския клас на именитата ни оперна певица Красимира Стоянова е насрочен за 19:00 часа в зала "Филхармония" в Русе, съобщи БТА, позовавайки се на информация от Държавната опера в крайдунавския град.

Концертът е посветен на 60-годишнината от създаването на Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в Русе. В него ще се включи и оркестърът на русенската опера с диригент Димитър Косев.

Самата Красимира Стоянова е завършила музикалното училище в Русе със специалност цигулка. След това дипломира в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив с няколко специалности - цигулка, пеене и музикална педагогика. Работи в продължение на няколко години като цигулар. Дебюта си на оперната сцена прави в Софийската опера. От 1999 до 2003 г. е щатна солистка на Виенската Щатсопер, а от 2003 г. е постоянен гост - солист.


Красимира Стоянова е предложена за Почетен гражданин на Русе. Очаква се общинските съветници да гласуват предложението за това на предстоящата си сесия в четвъртък, 19 ноември 2020 г.

За операта и живота с нея, чуйте в интервю на Красимира Стоянова за Радио България от 2016 г. 

Съставил: Красимир Мартинов

Снимки: Wiener Staatsoper, Semperoper Dresden



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15