Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отиде си нашият приятел и колега Димитър Палашев

Димитър Палашев зад звукорежисьорския пулт, средата на 70-те години на миналия век.
Снимка: личен архив

На 80-годишна възраст днес си отиде дългогодишният ни колега - звукорежисьорът от БНР Димитър Палашев, работил и с чуждоезиковите екипи на „Радио България“. 

Димитър Палашев беше ярка творческа личност, един от създателите на Клуб “Родно радио” със значителен принос в събирането и съхраняването на историята на БНР. Наричаше себе си „динозавър”, защото е отдал на слушателите на БНР повече от 40 години от живота си, отначало като звукооператор-монтажист, а после - като звукорежисьор и автор на предавания за филателията. 

„Трябва да се развиваш непрекъснато, за да дадеш на слушателите качествен продукт. Когато съм обучавал колеги, винаги съм им казвал „Качеството на вашата работа трябва да е „6+”, „6” не приемам!”, беше споделил в интервю за Радио България Димитър Палашев

Светъл да е пътят ти, Митко!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Цветан Найденов – един българин в Шаолин

Той е дете на прехода, роден в края на 1989 година в София. Израснал е с филмите за кунгфу и мистиката на манастира Шаолин в Китай. Пътят му минава през тренировки по айкидо, НАТФИЗ и класа на проф. д-р Александър Илиев, където завършва висшето си..

публикувано на 02.04.24 в 11:15

Красимир Караилиев от Братислава: Трябва да пазим България и да я показваме на света

Красимир Караилиев е роден в Словакия, но родът му е от България. Потомък е на български градинари, чиято слава се разнася в редица европейски държави към края на ХІХ и в първата половина на ХХ в. Споменът за трудолюбието и изкусното им майсторство е..

публикувано на 01.04.24 в 17:40

Нучи Гроздани - учителят от Поградец

Албанският град Поградец , разположен на югозападния бряг на Охридското езеро, е място, където живеят и работят немалко албански граждани с български произход. Градът е център на едноименната община в област Корча, Източна Албания . Поградец е..

публикувано на 29.03.24 в 09:10