Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Управителят на БНБ Димитър Радев е „Банкер на годината“

Димитър Радев
Снимка: БТА-архив

Управителят на Българска народна банка БНБ Димитър Радев получи голяма награда по случай Денят на банкера. Отличието „Банкер на годината 2020” му бе връчено от главният редактор на в. "Банкеръ" Бистра Георгиева. Гуверньорът на БНБ е награден като признание за присъединяването на България към чакалнята на еврозоната, предаде БНТ.

"Това е признание, което приемам не само в личен план, но и като признание за онова, което целият банков сектор направи през изминалата година. Имам предвид не само влизането в Банковия съюз и във Валутния механизъм, но и всичко това, което извършиха колегите в банковия сектор за преодоляване на последиците от кризата", каза при церемонията управителят на БНБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тунелът под Шипка остава оплетен в административни процедури

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова съобщи при изслушване в парламента, че оптимистичният срок за започване изработването на техническия проект за тунел под Шипка е през 2025 г., предаде БТА. Причината е, че тази година ще..

публикувано на 25.07.24 в 13:40

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 10

В десетия брой на предаването, с водещ Красимир Мартинов, ви срещаме с хора на изкуството, развиващи таланта си в чужда държава:   Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия; Иконопиисецът Екатерина Титова – от..

публикувано на 25.07.24 в 12:00

В парламента няма съгласие дали ще работят през август

Сред парламентарните групи няма съгласие дали Народното събрание да работи през целия месец август или да излезе във ваканция. Това стана ясно след председателския съвет в четвъртък. Само "Има такъв народ" (ИТН) и "БСП за България" са настояли..

публикувано на 25.07.24 в 11:22