Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилно приложение ще разказва за туристическите обекти по пътя ни

Снимка: facebook/Министерство-на-туризма

Приложението е като GPS. Включва се, когато си в близост до обекта, и ти разказва за него“, поясни пред БНР авторът на идеята Светлозар Захариев.

„До момента приложението е разработено за виртуални турове в четири града на България, и се очаква да стартира в началото на новата година във Варна.

„Идеята е туристите, дошли на морето, да разберат какви туристически обекти има в близост. Във Варна сме избрали 50 обекта, организирани в три маршрута. Сред тях са Морската градина, Военноморският музей, обсерваторията, римските бани, старата турска баня, археологическият музей“, поясни Захариев.
Предвижда се първоначално мобилното приложение Bulgaria easy да бъде на руски, английски и български език и да покрива 200 туристически обекта.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати в сбирката на местното читалище

За добруджанското село Гарван, старата мелница и кои са гребенците

Първото нещо, което прави впечатление в село Гарван са красивите и много добре поддържани къщи в типичния местен добруджански стил. Селото се намира в сърцето на "Житницата на България" недалеч от град Силистра и наброява не повече от 300..

публикувано на 11.04.24 в 10:50
Снимка: Youtube / World Buzz Channel

Японска телевизия популяризира България като туристическа дестинция

Японската телевизия Fuji TV засне епизоди, с които представя България пред японското общество. Снимачният процес е осъществен в сътрудничество с българското посолство в Токио, съобщиха от дипломатическото ни представителство...

публикувано на 09.04.24 в 11:26

Google актуализира функцията си за навигация с нови снимки от нашата страна

Колите на Google Street View отново ще прекосят България тази година. През следващите месеци те ще посетят над 25 града, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Целта, освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата,..

публикувано на 06.04.24 в 09:10