Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Българският консул в Лондон посети блокираните български шофьори в Кент

Снимка: МВнР

Министерството на външните работи съобщи, че завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев е посетил летище „Менстън“ в Кент, където се намират част от българските шофьори на товарни автомобили. Пистата на летището е превърната в огромен паркинг с дължина от почти 5 километра. Там пътуващите могат да останат, докато бъдат изследвани за Covid-19.


Консулът ни е успял да разговаря със сънародниците ни на място, като ги е снабдил с храна и вода, се казва още в съобщението. Пред него те са споделили, че все още не са им направени тестове. Служител на пресцентъра на британското транспортно министерство е уверил Ванчев, че тестването на паркинга продължава и през нощта, като за целта са ангажирани едновременно 80 служители. Тестовете се извършват безплатно. От вчера химическите тоалетни там са вече 220.


Сънародниците продължават да са блокирани във Великобритания, заради ограничителни мерки, предприети във връзка с разпространението на новите щамове на Ковид-19.

Снимки: МВнР

Още от категорията

Отмениха честванията на Шипка за Трети март

Община Габрово отмени църковно-военния ритуал на връх Шипка за националния празник Трети март. Отмяната е по искане на главния държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев, като се позовава на повишаване броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в..

публикувано на 26.02.21 в 18:17

Приеха промени в Закона за българското гражданство

Парламентът прие окончателно промени в Закона за българското гражданство. С тях се създава Консултативен съвет към Държавната агенция за българите в чужбина. Той ще се произнася със становище за гражданство в двумесечен срок, като отчита дали..

публикувано на 26.02.21 в 14:21

По съседски: Събития с балкански адрес

Гърция поиска в ООН Турция да върне музейния статут на „Св. София” Гърция, заедно с редица международни организации, иска от Турция да върне предишния статут на музей на „Света София” в Истанбул. Античният архитектурен паметник бе..

публикувано на 26.02.21 в 11:15