Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският консул в Лондон посети блокираните български шофьори в Кент

Снимка: МВнР

Министерството на външните работи съобщи, че завеждащият консулската ни служба в Лондон Николай Ванчев е посетил летище „Менстън“ в Кент, където се намират част от българските шофьори на товарни автомобили. Пистата на летището е превърната в огромен паркинг с дължина от почти 5 километра. Там пътуващите могат да останат, докато бъдат изследвани за Covid-19.


Консулът ни е успял да разговаря със сънародниците ни на място, като ги е снабдил с храна и вода, се казва още в съобщението. Пред него те са споделили, че все още не са им направени тестове. Служител на пресцентъра на британското транспортно министерство е уверил Ванчев, че тестването на паркинга продължава и през нощта, като за целта са ангажирани едновременно 80 служители. Тестовете се извършват безплатно. От вчера химическите тоалетни там са вече 220.


Сънародниците продължават да са блокирани във Великобритания, заради ограничителни мерки, предприети във връзка с разпространението на новите щамове на Ковид-19.

Снимки: МВнР

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тревожни данни на ООН за употребата на алкохол и цигари сред учениците

13% от момчетата и 11% момичетата на 11-годишна възраст в България са пушили поне една цигара за последните 30 дни, съобщи БГНЕС, като се позова на доклад на ООН за здравословното поведение на децата в училищна възраст. 17% от момчетата до 13 години..

публикувано на 26.04.24 в 14:27

Бежанците – малка, но важна част от търсещите работа в България

Съществува Директива, според която граждани от трети държави, получили хуманитарен или бежански статут у нас (или на територията на ЕС), могат да бъдат наети на работа без никакви други разрешителни. Само с този документ за статут, получен от..

публикувано на 26.04.24 в 12:15

Очакванията са разпространението на коклюш да отшуми в края на 2024 г.

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш..

публикувано на 26.04.24 в 12:05