Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българска песен е в Топ 30 в класация на феновете на „Евровизия“

Снимка: Youtube /Eurovision Song Contest

Песента, с която българската певица Виктория трябваше да представи страната ни конкурса „Евровизия“ през 2020-та година е сред най-любимите 30 за всички времена. Tears Getting Sober е поставена на 26-та позиция от феновете на конкурса, а в YouТube е гледана повече от 3 млн. пъти.

Годишната класация „ESC TOP 250“ подрежда 250-те най-обичани песни на зрителите на най-голямата музикална надпревара в света и се организира и излъчва от европейското радио ESC Radio.

Още три български песни попаднаха в топ 100 на класацията за 2020 година. Песента If Love Was A Crime на Поли Генова, която представи България на „Евровизия“ през 2016, се класира на 33-то място. Beautiful Mess на Кристиан Костов, който пя за България през 2017 г. в Киев, зае 41-во място, а песента Bones (2018) на формацията EQUINOX се класира на 93-то място.

За девета поредна година класацията печели победителката от „Евровизия“ 2012 Лорийн от Швеция с хита си "Euphoria". На второ място се класира гръцката музикална сензация от 2018-а Елени Фурейра с „Fuego”. Топ 3 допълва победителят от 2019-а Дънкан Лоурънс с хитовата балада “Arcade”.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кристофър Галовски, Емил Димитров – син и адвокат Христина Георгиева на заседание по делото.

Съдът защити авторското право върху песента "Моя страна, моя България"

Окръжният съд в Плевен реши, че е е нарушено авторското право на Емил Димитров - син, заради неразрешено използване и преработка на песента "Моя страна, моя България". Изпълнението в нарушение на Законаза за авторските и сродните права бе публично..

публикувано на 08.04.24 в 13:04
Сияна Буркхард

Талантливо българче прославя страната ни на международни клавирни конкурси

Българче на 9 години от Монтана прослави страната ни на клавирен конкурс в Сингапур. Сред участниците в него е имало пианисти от Тайланд, Хонконг, Малайзия, Гърция, Япония, Китай, Индонезия и Индия. По думите на преподавателката на момичето Нина..

публикувано на 07.04.24 в 10:35

"За теб"

Славин Славчев отдавна е познат като един от най-великолепните гласове на своето поколение в българската музика, и то не само в рок сферата, както личи и от най-новата му песен "За теб". Тя бележи няколко нови момента в развитието на Славин: в нея..

публикувано на 04.04.24 в 10:15