Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Призив да се дадат ваксини и на страните от „Източното партньорство“

Снимка: архив

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, заедно с колегите й от още 12 страни в ЕС, призоваха Еврокомисията да подпомогне с ваксини и страните от Източното партньорство. Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна трябва както страните от Западните Балкани да получат помощ от ваксини, съобщи българското външно министерство.

В писмото до Брюксел се казва, че границите на общността няма да бъдат защитени, ако не се разшири подкрепата към страните съседи.  Убедени сме, че усилията ни ще бъдат оценени от правителствата и от гражданите в страните от Източното партньорство и ще увеличат видимостта на геополитическите усилия на ЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Домашен сапун по стари технологии варят в мездренското село Царевец

Царевец отново се превръща в място за пробуждане на старите традиции. В съботния ден, на 27 април, мездренското село е домакин на третото издание на "Фестивал на сапуна", който представя един типичен местен обичай, предаван през поколенията. За..

публикувано на 27.04.24 в 08:05
Снимка: Университетска ботаническа градина на СУ в София

Венци от върба и разсад за балкона за Лазаровден в Ботаническата градина в София

Пролетен празник ще се проведе в Университетската ботаническа градина в София (ул. Московска 49, срещу паметника на Васил Левски) на 27 април - в деня, в който православните християни в България честват Лазаровден . Програмата предвижда..

публикувано на 27.04.24 в 07:05

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30