Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Призив да се дадат ваксини и на страните от „Източното партньорство“

Снимка: архив

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева, заедно с колегите й от още 12 страни в ЕС, призоваха Еврокомисията да подпомогне с ваксини и страните от Източното партньорство. Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна трябва както страните от Западните Балкани да получат помощ от ваксини, съобщи българското външно министерство.

В писмото до Брюксел се казва, че границите на общността няма да бъдат защитени, ако не се разшири подкрепата към страните съседи.  Убедени сме, че усилията ни ще бъдат оценени от правителствата и от гражданите в страните от Източното партньорство и ще увеличат видимостта на геополитическите усилия на ЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бежанците – малка, но важна част от търсещите работа в България

Съществува Директива, според която граждани от трети държави, получили хуманитарен или бежански статут у нас (или на територията на ЕС), могат да бъдат наети на работа без никакви други разрешителни. Само с този документ за статут, получен от..

публикувано на 26.04.24 в 12:15

Очакванията са разпространението на коклюш да отшуми в края на 2024 г.

Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш..

публикувано на 26.04.24 в 12:05

Хоротека на открито в Банско с Оркестъра за народна музика на БНР

Хорà от Пиринския край и всички фолклорни области ще се играят на 26 и 27 април в Комплекса за събития "Бяла сцена" в планинския курорт Банско. Хоротеката ще премине със съпровод на живо от зурни и солисти от Оркестъра за народна музика на..

публикувано на 26.04.24 в 07:35