Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският патриарх поздрави новоизбраният сръбски патриарх

Снимка: БГНЕС/архив

Българският патриарх Неофит изпрати поздравителен адрес до новоизбрания патриарх на Сърбия Порфирий, предаде БТА.

"Ваше Светейшество, обични в Господа брате и съслужителю, Бог на мира и любовта да бъде винаги сред нас! От наше име и от името на Светия синод на Българската патриаршия, поднасяме искрените си поздрави към Вас, по повод избора и интронизацията Ви за предстоятел на братската Сръбска патриаршия. Отправяме горещи молитви към нашия Господ Иисус Христос - да Ви укрепява във високоотговорното и душеспасително служение. Всесърдечно благопожелаваме първосветителското Ви служение да бъде изпълнено с крепко здраве, бодър дух и множество духовни плодове", се казва в поздравлението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Митрополит Григорий ще е временен предстоятел на църквата

Светият Синод избра единодушно 54 годишният Врачанския митрополит Григорий за наместник-председател на Светия Синод на Българската православна църква. Митрополит Григорий ще отговаря за избора на нов патриарх. Наместник-председателят на Светия синод..

публикувано на 19.03.24 в 11:57

Започна Светата Четиридесетница - време на духовно пречистване

От днес започва Великият пост, най-дългият в календара на Православната църква. Първата и последната седмица се спазва строг пост и освен животинските и млечни храни, които са изключени през целия период на постене, не са позволени растителни мазнини..

публикувано на 18.03.24 в 09:13

В Брадвари честваха древния празник на слънцето и огъня Невруз

В силистренското село Брадвари на 17 март отбелязаха традиционният пролетен празник на алианите Невруз.За събитието организирано от Сдружението „Алеви“ и кметството в селото дойдоха гости от много селища в Североизточна България, политически и..

публикувано на 17.03.24 в 17:06