Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Връчиха годишните награди "Инвеститор на годината"

Снимка: investor

За петнадесети път Българската агенция за инвестиции връчи годишните награди „Инвеститор на годината“, този път - онлайн, съобщава Министерството на икономиката. В конкурса, чиято цел е да отличи най-значимите инвестиционни проекти в България през 2020 г., големият победител стана компанията „Нестле България“, която е на българския пазар от 1994 г. Тя произвежда продукция за над 35 пазара в света.

Награда за „Устойчиво развитие на инвестициите“ спечели Индустриална Група „Шишеджам“, развиваща от 1997 г. в страната ни заводите си за плоско, домакинско и автомобилно стъкло. Общите й инвестиции в България достигат 800 милиона долара.

В категорията „Инвестиция в човешки капитал“ победител е „МД Електроник“. Компанията е наела 200 служителя и предстои през 2021 г.  да наеме още 250 души. Продуктите й са интегрирани в повече от 200 модела на автомобили на над 40 производители.

Сред наградените е и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, което получи кристален плакет за „Успешен стартъп“ . То стои зад първия и единствен Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания в България и на Балканите и един от малкото подобни центрове в света.

Още от категорията

Държавата запазва стабилен фискален резерв

Актуализация на бюджета може да се наложи само при влошаване на пандемичната обстановка, каза в парламента финансовият министър в оставка Кирил Ананиев. За борба с Covid-19 от началото на кризата до 31 март 2021 г. държавата е дала 2,6 млрд...

публикувано на 21.04.21 в 12:01

Необходима е коренна промяна на модела, по който България привлича инвестиции

За да може да разчита на европейски средства за подпомагане на икономиката в криза, България трябва да представи пред Европейската комисия добре мотивиран План за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Проектът на този документ беше внесен преди дни..

публикувано на 21.04.21 в 11:43

В Банско расте продажбата на имоти

В условията на "новото нормално" все повече българи напускат големия град, за да се установят на по-спокойно и здравословно място. Сред тези места е и планинският курорт Банско, където брокерите отчитат повишено търсене на имоти. Според статистиката на..

публикувано на 18.04.21 в 14:46