Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се готви за затягане на мерките срещу Covid-19

Ангел Кунчев
Снимка: БГНЕС

Предстои въвеждане на нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса в България. Това каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев след среща в Министерството на здравеопазването. Конкретното решение ще бъде обявено в четвъртък. В София и областта най-вероятно мерките ще влязат в сила от събота, а от понеделник - в цялата страна. Според Кунчев, минималният срок на мерките трябва да е поне две седмици, за да покажат ефект. 

Предвижда се затварянето на заведения, фитнеси, молове, училища, детски ясли и градини. Не се обсъжда обаче ограничаване на движението извън населените места.

Според данните за разпространението на коронавируса, в "червената зона" влизат 27 области на страната. Изключение засега е единствено област Търговище. Бургас към момента е градът с най-висока заболеваемост от Covid-19 в България. Данните за последните 14 дни сочат, че в областта заразените са 724 на 100 000 души.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд.  В петък , 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните..

публикувано на 25.04.24 в 19:25

Окончателно: Либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с година

Парламентът окончателно отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на енергийния пазар. Решението беше взето със 152 гласа "за" - на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", "БСП за България" и ИТН. 35 депутати от ПП-ДБ се въздържаха, а други 7..

публикувано на 25.04.24 в 19:05

България днес – 25 април 2024 г.

Чикаго вече е в ритъма на българския фолклор. В американския град официално започна 14-ото издание на фестивала "Верея", откъдето предава специалният кореспондент на БНР Елена Цанева. На рождения си ден актьорът Ицках Финци в специално интервю за Радио..

публикувано на 25.04.24 в 19:00