Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови проекти ще популяризират София като дестинация за туризъм

Снимка: БГНЕС

Създаване на конгресно бюро за развитие на семинарен туризъм, подобряване на сайта visitsofia.bg, реновиране на градските пространства и създаване на по-достъпна среда, съвместни проекти с министерствата на културата и образованието, с Българската православна църква и други институции, повече събития, насочени към туристите.

Това са основните приоритети, заложени в програмата на Столична община за развитието на София като туристическа дестинация за 2021 г., която трябва да бъде приета на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Планира се също създаването на рекламни клипове и по-активно участие на София в туристически изложения у нас и в чужбина, за да добие столицата ни още по-голяма популярност сред туроператорите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над ждрела, поля и реки – къде са най-красивите панорамни площадки в България?

Можете ли да опознаете България от птичи поглед, без помощта на дрон или на летателен апарат ? Отговорът е да, панорамните площадки са именно за това. Те са изградени високо в небето и разкриват спиращи дъха гледки към ждрела, заснежени върхове,..

публикувано на 24.04.24 в 13:15

Условията за планински туризъм не са добри

В планините няма добри условия за туризъм, съобщи Планинската спасителна служба. Температурите са около нулата, облачно е и вали слаб дъжд или сняг. Наблюдават се и заледявания, тъй като на много места все още снегът не се е разтопил. Видимостта..

публикувано на 20.04.24 в 10:13

Над 190 000 туристи са посетили Банско през зимния сезон

От началото на декември 2023г. до 15 април 2024г. пиринският курорт Банско е посетен от над 190 000 туристи от страната, от съседни балкански държави, от Европа и САЩ. Нощувките през сезона са над 656 000. Българските туристи са 163 250 с над 101..

публикувано на 17.04.24 в 13:15