Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нови проекти ще популяризират София като дестинация за туризъм

Снимка: БГНЕС

Създаване на конгресно бюро за развитие на семинарен туризъм, подобряване на сайта visitsofia.bg, реновиране на градските пространства и създаване на по-достъпна среда, съвместни проекти с министерствата на културата и образованието, с Българската православна църква и други институции, повече събития, насочени към туристите.

Това са основните приоритети, заложени в програмата на Столична община за развитието на София като туристическа дестинация за 2021 г., която трябва да бъде приета на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Планира се също създаването на рекламни клипове и по-активно участие на София в туристически изложения у нас и в чужбина, за да добие столицата ни още по-голяма популярност сред туроператорите.


Още от категорията

Снимка: Facebook / @wineandgourmetfestival

Винен уикенд, гарниран с гурме храни в Пловдив

Старият град на Пловдив очаква любителите на изтънчения вкус на седмото поредно дефиле „Вино и гурме”, което ще се проведе през двата почивни дни. В сенчестите дворове на възрожденските къщи винопроизводители и производители на храни ще предложат..

публикувано на 08.05.21 в 05:45

Музей разказва историята на единствената действаща теснолинейка

Домът-музей на теснолинейката на отдавна закритата гара Цепина вече е отворен за посетители. В сградата на бившата жп станция туристите могат да се запознаят с историята и настоящето на единствената действаща теснолинейна жп линия у нас. “ Туристи от..

публикувано на 03.05.21 в 06:00

Спа курортът Вършец с нова атракция от тази пролет

Известният балнео и спа курорт очаква пролетните си гости с атрактивни пакети за спа туризъм и с нови предложения за здравословен отдих сред природата. От местната управа съобщават, че  от 1 май в курортния град ще могат да се наемат електрически..

публикувано на 01.05.21 в 11:05