Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови проекти ще популяризират София като дестинация за туризъм

Снимка: БГНЕС

Създаване на конгресно бюро за развитие на семинарен туризъм, подобряване на сайта visitsofia.bg, реновиране на градските пространства и създаване на по-достъпна среда, съвместни проекти с министерствата на културата и образованието, с Българската православна църква и други институции, повече събития, насочени към туристите.

Това са основните приоритети, заложени в програмата на Столична община за развитието на София като туристическа дестинация за 2021 г., която трябва да бъде приета на днешната сесия на Столичния общински съвет.

Планира се също създаването на рекламни клипове и по-активно участие на София в туристически изложения у нас и в чужбина, за да добие столицата ни още по-голяма популярност сред туроператорите.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 200 изложители от 3 континента на "Ваканция и СПА" в София

Най-големият ежегоден форум на туризма у нас ще се състои от 13 до 15 март в Интер Експо Център в София. 40-то издание на "Ваканция & СПА" ще събере на едно място над 200 изложители от три континента – Европа, Азия и Африка. Участниците са от..

публикувано на 12.03.24 в 10:10

Първи къмпинг фестивал Explore the world 2024 в Бургас през април

Черноморският ни град Бургас ще бъде домакин на първото издание на къмпинг фестивала Explore The World 2024. Събитието, което ще се проведе на 27 и 28 април на Морска гара, е насочено към запалените почитатели на почивката на колела. В програмата му са..

публикувано на 12.03.24 в 06:25
Снимка: архив на Николета и Уриел Зунино

Горски сватби, мусака по аржентински, походи за билки … по-различната хижа на Николета и Уриел

Хижата с най-вкусната храна, най-младите хижари и най-нестандартните преживявания се намира в Родопите и носи приказното име "Момчил юнак". Допреди време базата, собственост на Община Смолян, пустееше. Но Николета и Уриел Зунино пристигат, запретват..

публикувано на 11.03.24 в 10:45