Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Гърция могат да изтеглят удостоверение за придвижване на 4 април

Снимка: mfa.bg

За предстоящите на 4 април парламентарни избори и действащите ограничителни мерки на територията на Гърция българското посолство в Атина предоставя на българските граждани, пребиваващи в страната, Удостоверение за придвижване до и от избирателните секции, включително от други населени места.

Документът за придвижване е съгласуван с Министерството за защита на гражданите в Гърция като валиден за придвижване в изборния ден за целите на гласуването на българските граждани. Чрез документа се гарантира правото на придвижване на българските граждани в Гърция в деня на изборите. Документът е валиден от 07.00 до 21.00 ч. на 4 април 2021 г.

Документът може да бъде свален от този линк.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Неделно училище ¨Васил Левски“ във Валенсия

Българчета във Валенсия боядисваха яйца и плетоха кошнички за Великден

През отминалия уикенд ученици от неделно училище "Васил Левски" към  Асоциация "Прогрес", град Валенсия, Испания, участваха в традиционната работилница за боядисване на яйца, а към тях с готовност се присъединиха и техните родители. Целта на мероприятието е..

публикувано на 01.05.24 в 16:49

Дарение от България за българите в албанската Мала Преспа

Поредно голямо дарение за албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени, направи Фондация "Българска памет". След молба от кмета на Община Пустец Пали Колевски и заместник-кмета Яни Никола, фондацията е осигурила цялото..

публикувано на 30.04.24 в 19:45

Южната част на Швеция - огнище на българщината в страната

През 2024 г. се отбелязват 110 години от установяването на дипломатическите отношения между Република България и Кралство. Важна област в двустранните отношения е сътрудничеството в сектора на научно-развойната и изследователската дейност, но..

публикувано на 29.04.24 в 19:20