Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Канадските провинции Онтарио и Квебек с по-строги мерки преди изборите на 4 април

Снимка: mfa.bg

Във връзка с разпространението на коронавируса в Канада правителството на провинция Онтарио предвижда пълно затваряне за територията на цялата провинция, считано от 12:01 ч. местно време на 3 април 2021г. По информация на българското генерално консулство в Торонто засега няма изискване за стоене по домовете.

След новината за затварянето задграничното ни представителство се е свързало незабавно с офиса на премиера Дъг Форд, като е припомнило за предстоящите в неделя, 4 април, избори за Народно събрание на Република България. От офиса на премиера са уверили, че ще направят всичко възможно да бъде получена необходимата информация в срок за успешното провеждане на вота. При постъпване на нова информация генералното ни консулство в Торонто ще информира своевременно българските граждани. От българското външно министерство напомнят, че в провинция Онтарио са разкрити 6 избирателни секции, а за територията на цяла Канада те са 13.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българското културно сдружение „Пенчо Славейков“ в Лайпциг

Дамски клуб протяга ръка на българките в Лайпциг и разкрива артистичната им страна

България през картините от миналото и бляна по завръщането обедини българките в Лайпциг. "Всички ние имахме желанието да се подкрепяме и така възникна идеята за Дамски клуб", казва неговият председател Румяна Дойнова. По думите й, той е създаден с..

публикувано на 04.05.24 в 08:10

Васко Кръпката и "Балкан Рок Трио" с концерт за българите в Мюнстер

В Мюнстер, Германия, българското дружество "Ян Бибиян" организира концерт по случай Седмицата на Европа.  Програмата предвижда участието на популярния и обичан български певец Васко Кръпката, хор "Ян Бибиян"&Ани Лозанова и на "Балкан Рок..

публикувано на 04.05.24 в 06:00

Долината на розите и българската красота в Роке Саенс Пеня, Аржентина

България се включи в традиционното Дефиле на ретро автомобили в Президенсия Роке Саенс Пеня, провинция Чако, в далечна Аржентина в първия ден на май, когато се отбелязва годишнината от създаването на селището. На дефилето се представят различните местни..

публикувано на 03.05.24 в 10:29