Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Завърнали се от чужбина българи раздвижиха имотния пазар

Снимка: архив

Сериозен ръст на обема от сделки на имотния пазар у нас показват данните за първото тримесечие на 2021 г. Общо за цялата страна увеличението е със 17%. Във Варна ръстът е 1%, предаде БНР Варна. Според председателя на Национално сдружение „Недвижими имоти“ Добромир Ганев, една от основните причини за тази положителна тенденция е големият брой на завърнали се от чужбина българи.

„Около 37 хиляди наши сънародници са се завърнали от чужбина и са се регистрирали с постоянен адрес в България. Те се връщат у нас с идеята да си купят имот и да живеят и работят тук. Около 25% са българите, завърнали се от Турция“, коментира Добромир Ганев. Друга благоприятна причина са ниските лихви на жилищните кредити.

Още от категорията

Държавата поема нов петгодишен вътрешен дълг

На 11 октомври Българска народна банка (БНБ) ще проведе аукцион за продажба на 5-годишни облигации за над 250 млн. евро, съобщава сайтът на институцията. Това е рекорден обем за еднократна продажба на вътрешен дълг. Емисията ще е с нулева лихва...

публикувано на 05.10.21 в 13:34

Привнесената инфлация отвън засяга най-тежко бюджета за храна на българина

Цените на стоките и услугите в България тръгнаха нагоре. Това се случва след трикратното увеличение на цените на природния газ от началото на годината и ръст на цените на топло- и електронергията в средата на лятото. В глобален план държавите не..

публикувано на 05.10.21 в 11:23

Цената на природния газ става 94,54 лв./MWh без такси

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за октомври в размер на 94,54 лв./MWh – без такси и акциз. Поскъпването е с 36.2%. В решението на регулатора е записано, че увеличената цена на природния газ за октомври отразява..

публикувано на 01.10.21 в 15:12