Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зелен метеорологичен код за времето над цялата страна в петък

Снимка: БГНЕС

В петък на много места в страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в Южна и Източна България ще превали и прегърми. Има условия и за градушки. Максималните температури ще са понижат до между 27° и 32°.

Над Черноморието ще се развива купесто-дъждовна облачност с валежи от дъжд и с условия и за градушки. Максималните температури по крайбрежието на север от Варна ще са между 25° и 27°. На юг от курорта Слънчев бряг и Бургас термометърът ще показва на сянка до 26 градуса. Температурата на морската вода е 20°-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините също ще има дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми.  Максимална температура на 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 14°. В курортите Боровец и Пампорово максималните температури ще са прохладните 20°-21°. В Смолян и в Банско градусите ще до 26-27.

През почивните дни ще е слънчево. След обяд с развитие на купеста-дъждовна облачност над планинските райони, а в събота и над североизточните райони. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Булгаргаз" продължава да преговаря за промяна в договора с турската "Боташ“

Представители на "Булгаргаз" и турската компания „Боташ“ проведоха в София пореден кръг от преговори по отношение на сключеното споразумение между двете търговски дружества. Във връзка с решението на Народното събрание, с което на министъра на..

публикувано на 15.08.24 в 18:14

Трима с обвинение за присвояване чрез кредит на 150 млн. лв.

Бизнесменът Румен Гайтански с прякор Вълка, Иван Георгиев, представител на "Роудуей кънстракшън" - фирма на Гайтански, и бившият шеф на ББР Стоян Мавродиев (2017-2020) са обвинени за необезпечен кредит от 150 млн. лева, отпуснат от Българската банка за..

публикувано на 15.08.24 в 16:11

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 13

В брой 13 на предаването слушайте: Разговор за творческите заложби и българските корени на български деца от чужбина - интервюта с Бояна Илиева от Мексико, Димитра Митева от Кипър и Дарина Генова от Украйна; Отец Иван от Рим..

публикувано на 15.08.24 в 12:00