Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Митева отново е председател на парламента

Снимка: БГНЕС

Готовност за диалог и съставяне на ново правителство до две седмици беше заявена от трибуната на започналото работа днес ново 46-о Народно събрание. 

Със 137 гласа „за“, един „против“ и 99 „въздържал се“ Ива Митева от „Има такъв народ“ е избрана за председател на парламента. Тя бе подкрепена от „Има такъв народ“, „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме“ и частично от ДПС. От ГЕРБ и БСП се въздържаха. Против гласува само Георги Кадиев от левицата. Обяснявайки отрицателния си вот Кадиев заяви, че причината е липсата на диалог при издигането на кандидатурата.

За заместници на Митева са избрани Виктория Василева от „Има такъв народ“, Росица Кирова – от ГЕРБ-СДС, Кристиан Вигенин – от „БСП за България“, Атанас Атанасов – от „Демократична България“, Мукаддес Налбант – от ДПС, и Татяна Дончева от „Изправи се БГ, ние идваме“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният кабинет приветства решението на САЩ да отпусне 61 млрд. долара на Украйна

“ Приветстваме решението на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ за мощната подкрепа за Украйна ”, написаха от Министерския съвет на фейсбук страницата си по повод одобрената дългоочаквана помощ за страната на стойност 61 млрд. долара...

публикувано на 21.04.24 в 09:37
Димитър Главчев и Румен Радев

Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев е предложил на президента Румен Радев сам да поеме поста на външен министър, съобщи той пред журналисти. “ Няма да има смяна на външен министър ”, заяви премиерът, след като предложеният от него зам.-председател на..

публикувано на 20.04.24 в 14:24

Споразумението с “Боташ” да се предоговори, реши парламентът

Народното събрание възложи на енергийния министър да предприеме действия за предоговаряне на споразумението между “Булгаргаз” и турската енергийна компания “Боташ” за доставка на газ, за да бъдат защитени интересите на българското дружество и на..

публикувано на 20.04.24 в 09:40