Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България става за първи път домакин на ЕXIT

Снимка: exitfest.org

Музикалният фестивал ЕXIT в Сърбия е едно от най-мащабните и посещавани музикални събития в Европа. След година прекъсване, заради световната пандемия от COVID-19, през юли фестивалът се завърна в Сърбия с 20 сцени и 200 000 посетители от цяла Европа за четири дни в емблематичната Петроварадинска крепост в Нови Сад. С тазгодишното издание се отбеляза и 20-та годишнина от началото на музикалната му история. А само след седмица предстои да се напише новата страница от нея – първото издание на ЕXIT в България. Сръбският екип е вече на плажа "Перла", където между 29 и 31 юли ще се състои тридневния музикален маратон със заглавие SUNLAND.

Руши Видинлиев, групите "Ъпсурт", "Анимационерите", "Керана и космонавтите", Jeremy?, Thetopstoppers & "Уикеда" са част от българските музиканти, които ще излязат на общо четирите построени сцени.

Публиката ще има възможност да види още руската певица и DJНина Кравиц, френското дуо Ofenbach и сръбската група S.A.R.S., британската рап певица Даяна де Брито, позната като IAMDDB, Matador - DJ-ят от Дъблин, известен със своя революционен подход към електронната музика, звездата на сръбската техносцена TijanaT и босненското дуо AfterAffair.

Територията на фестивала у нас ще се простира на 130 декара, а организаторите обещават постоянен превоз до близките градове и курорти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Електронна музика под тепетата в рамките на фестивала LOST in HILLS

В града на тепетата - Пловдив, на 8 и 9 юни ще се проведе музикален фестивал за електронна музика под названието LOST in HILLS. Двудневната програма на живописния хълм Бунарджика включва над 40 артисти, които ще излязат на три сцени. Публиката..

публикувано на 08.06.24 в 09:05

Димитър Карамитев: Българският кавал е най-богат на орнаменти – чрез него говори голямата душа на народа ни

"Кавалът е инструмент, който винаги е звучал около мен още в детството. Помня роднинските събирания в Стара Загора всяка събота, по повод и без повод, а на тях винаги се пееше" – това разказва за първите си срещи с народната песен и съпровода..

публикувано на 07.06.24 в 12:10

"Душата ми" – ново откровение от Белослава

Белослава посреща лятото с няколко събития – нова песен, Е.Р., лятно турне и нова плоча. В песента със заглавие "Душата ми", певицата разказва за пътуването в любовта. "Текстът в "Душата ми" е за пътя с моя съпруг Евгени и е посветена на него...

публикувано на 05.06.24 в 10:15