Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиерът Стефан Янев: България трябва да има устойчиво правителство

Стефан Янев
Снимка: БГНЕС

Да не се бърза с прогнозите и сценариите за след седмица, два месеца и т.н. За това призова служебният премиер Стефан Янев пред журналисти след връчването на мандат за съставяне на правителство на партията „Има такъв народ“.

Янев каза, че на партиите в парламента трябва да се даде възможност с мъдрост да свършат своята работа – България да има устойчиво правителство, подкрепено от парламента, тъй като държавата се нуждае от такова.

„Държавата е готова за избори по всяко време. Но, разбира се, те струват пари“, коментира Янев и допълни, че в бюджета са предвидени средства за избори и през есента.

Още от категорията

Кристалина Георгиева

Кристалина Георгиева остава начело на МВФ

Управителният съвет на Международния валутен фонд – МВФ изрази пълно доверие в управляващия директор Кристалина Георгиева. Това стана след преглед на обвиненията , че е оказвала натиск над персонала на Световната банка, докато българката бе директор там..

публикувано на 12.10.21 в 10:38
Дубравка Шуица

Заместник-председателят на ЕК по демокрацията и демографията Дубравка Шуица идва в България

Заместник-председателят на Европейската комисия по въпросите на демокрацията и демографията Дубравка Шуица пристига днес на посещение в България. За това съобщиха от Отдел "Преса и медии" на Представителството на Европейската комисия в България. Шуица ще..

публикувано на 12.10.21 в 06:35
Кристалина Георгиева

Ново обвинение срещу Кристалина Георгиева

Международният валутен фонд обяви, че скоро ще реши дали управляващият директор Кристалина Георгиева ще запази поста си. След заседание, приключило през тази нощ, стана ясно, че изпълнителният борд на фонда е постигнал значителен напредък по случая...

публикувано на 09.10.21 в 10:05