Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външният министър Светлан Стоев представя България на Среща на върха в Киев

Министърът на външните работи Светлан Стоев заминава днес, 23 август, на тридневно посещение в Украйна. През първия ден от визитата си министър Стоев ще представя страната ни на Срещата на върха по Кримската платформа, в която ще участват над 40 чуждестранни делегации. Форумът е под патронажа на президента на Украйна Володимир Зеленски и фокусира вниманието към анексирането на полуостров Крим. Във вторник, 24 август, външният ни министър е официален гост на тържествата по повод 30-тата годишнина от независимостта на Украйна.

На 25 август Светлан Стоев е поканен от сънародниците ни в Украйна да отбележи, заедно с българската общност в Болград, 200 годишнината на града. Украйна е дом на най-голямата българска историческа общност зад граница, наброяваща 200 000 българи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев пристига на работно посещение в Унгария

Войната в Украйна трябва да бъде прекратена по дипломатически път

България ще продължи да бъде надежден доставчик на енергийни ресурси за Унгария, заяви президентът Румен Радев след среща с унгарския си колега Тамаш Шуйок в Будапеща. В отговор унгарският държавен глава изтъкна, че България играе ключова роля в..

публикувано на 25.05.24 в 15:12
Валентин Мундров

Министърът на електронното управление не очаква технически проблеми с машините за гласуване

“ Технически проблеми с машините за гласуване на изборите на 9 юни няма да има .” Това заяви служебният служебният министър на електронното управление Валентин Мундров по повод завършилата проверка за удостоверяване на техническите устройства. Той..

публикувано на 25.05.24 в 11:21
Атанас Запрянов

България е цел на хибридната агресия на Русия

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов заподозря опити за руска намеса в изборите за български и за европейски парламент на 9 юни т.г. “ Целта на Кремъл в момента е да повлияе директно в предстоящите избори ”, заяви той в първия ден на..

публикувано на 25.05.24 в 10:31