Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са произнесените пред следващия главен прокурор

Снимка: БГНЕС

“Единствените думи на Бойко Борисов, които имат значение, са тези, които ще бъдат произнесени пред следващия главен прокурор”. Така президентът Румен Радев коментира от Раковски обвиненията на бившия премиер, че е разделил нацията и не пази нейното достойнство. Според държавния глава трябва да излекуваме комплексите си за политическа обреченост, защото Съединението е показало, че сме способни да постигаме големи цели

Румен Радев не даде категоричен отговор кога ще разпусне парламента. “Първо трябва да се актуализира бюджетът – не може да оставим българите без тази нужна актуализация в сложните времена, които предстоят”, изтъкна той. През тази седмица президентът ще покани членове на ЦИК, за да се увери, че едновременното провеждане на президентските и парламентарните избори няма да компрометира вота.

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Широка коалиция ще спасява Румъния от кризата Двете най-големи партии в Румъния договориха сформирането на правителство. Така е преодоляна тримесечната политическа криза, която блокира усилията на страната да забави пандемията от Covid-19..

публикувано на 26.11.21 в 10:45

Сигурността и културата са във фокуса на преговорите за нов кабинет

Продължават преговорите с БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ за евентуална управленческа програма на коалиционно правителство с мандат на новия политически проект "Продължаваме промяната". Темите, които ще бъдат разгледани днес, са..

публикувано на 25.11.21 в 07:05
Министърът на външните работи Светлан Стоев и посланика на Украйна Виталий Москаленко (вляво).

България препотвърди подкрепата си за териториалната цялост на Украйна

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие днес посланика на Украйна Виталий Москаленко. На срещата бе препотвърдена последователната подкрепа на България за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници...

публикувано на 24.11.21 в 18:47