Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са произнесените пред следващия главен прокурор

Снимка: БГНЕС

“Единствените думи на Бойко Борисов, които имат значение, са тези, които ще бъдат произнесени пред следващия главен прокурор”. Така президентът Румен Радев коментира от Раковски обвиненията на бившия премиер, че е разделил нацията и не пази нейното достойнство. Според държавния глава трябва да излекуваме комплексите си за политическа обреченост, защото Съединението е показало, че сме способни да постигаме големи цели

Румен Радев не даде категоричен отговор кога ще разпусне парламента. “Първо трябва да се актуализира бюджетът – не може да оставим българите без тази нужна актуализация в сложните времена, които предстоят”, изтъкна той. През тази седмица президентът ще покани членове на ЦИК, за да се увери, че едновременното провеждане на президентските и парламентарните избори няма да компрометира вота.

Още от категорията

Ясно е вече разпределението на местата в новия парламент

Днес ЦИК утвърди окончателното разпределение на мандатите след парламентарните избори от 14 ноември 2021 г.: "Продължаваме промяната" получава 67 депутатски места ГЕРБ-СДС - 59 ; ДПС - 34 ; "БСП за България" - 26 ; "Има такъв народ" - 25..

публикувано на 18.11.21 в 19:26

МВнР: Отношенията със Западните Балкани не трябва да се изчерпват с разширяването

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланиците на държавите-членки на Европейския съюз и и.д. ръководител на представителството на Европейската комисия у нас и ги запозна със ситуацията около изборите в България и с приоритетни..

публикувано на 18.11.21 в 18:55
Кирил Петков и Асен Василев

Детайлно коалиционно споразумение ще бъде в основата на бъдещия кабинет

Засега заявената подкрепа от страна на БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България" е достатъчна, за да започне процесът на изготвяне на план за действие на ново правителство с мандата на „Продължаваме промяната“. Това казаха в интервю за „24..

публикувано на 18.11.21 в 15:51