Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Румен Радев обявява състава на новото служебно правителство

Снимка: БГНЕС

На официална церемония в президентството днес държавният глава Румен Радев ще представи структурата, състава и приоритетите на новото служебно правителство. Встъпването в длъжност на кабинета съвпада с разпускането на 46-ото Народно събрание.

Министър-председателят на досегашното служебно правителство Стефан Янев вчера обяви, че вероятно ще застане начело и на бъдещия кабинет. По думите му, могат да се очакват промени, защото “такъв е животът”.

Най-важната задача пред новия кабинет ще бъде провеждането на президентските и парламентарните избори на 14 ноември. Стефан Янев каза още, че гражданите могат да бъдат спокойни, тъй като до края на годината са осигурени средства за посрещането на очертаващите се кризи – сред тях и тази на здравеопазването. 

Още от категорията

Българско или вносно месо ще сложим на трапезата по празниците

Почти всички месни продукти на трапезата на българина са внос от други европейски страни. Свинското месо основно го внасяме от Германия и Дания, които са и най-големите производители в Европа. Немалки количества идват на българския пазар от..

публикувано на 07.12.21 в 14:27

Подновяват визовите услуги в София за пътувания до САЩ

Консулският отдел на посолството на САЩ в София възобновява визовите услуги за всички категории неимигрантски визи. Интервюта за посетителски визи B1, B1/B2, B2 ще се предлагат от 8 декември, информират от мисията. Услугите бяха преустановени в..

публикувано на 07.12.21 в 12:22

Регистрираните болни от Covid спаднаха под 100 000

2426 са новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие. Над 81% от тях не са ваксинирани. Положителни са 7% от направените 35 004 теста, сочи порталът coronavirus.bg. Регистрираните активно болни са 99 483. За първи път от октомври..

публикувано на 07.12.21 в 08:43
Подкасти от БНР