Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабавното решение на спора между София и Скопие е невъзможно

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Не могат да се вземат незабавни решения за разрешаването на спора между България и Република Северна Македония, защото в България предстоят парламентарни и президентски избори. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел след края на срещата на върха ЕС - Западни Балкани в Словения.

„Следващата стъпка, която трябва да се предприеме, е постигането на споразумение между двете страни, за да може София да се съгласи за започването на междуправителствена конференция", каза канцлерът, когато коментира започването на преговори за присъединяване на Скопие към ЕС. Тя посочи, че въпросът е бил обсъден по време на форума в различни формати, с участието на българския президент Румен Радев, македонския премиер Зоран Заев и водещи европолитици.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев и Румен Радев

Днес става ясно кой ще бъде служебен външен министър

Президентът Румен Радев днес ще приеме служебния премиер Димитър Главчев, за да обсъди с него предложените рокади в състава на правителството. Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър Министър-председателят настоява..

публикувано на 22.04.24 в 07:00
Христо Иванов

Президентът трябва да се консултира с партиите преди да назначи нови министри

Президентът Румен Радев отказва да приложи текстовете от Конституцията, които определят ролята на държавния глава като посредник и балансьор , заяви пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов по повод казуса с евентуалната смяна на министри в..

публикувано на 21.04.24 в 14:48

Служебният кабинет приветства решението на САЩ да отпусне 61 млрд. долара на Украйна

“ Приветстваме решението на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ за мощната подкрепа за Украйна ”, написаха от Министерския съвет на фейсбук страницата си по повод одобрената дългоочаквана помощ за страната на стойност 61 млрд. долара...

публикувано на 21.04.24 в 09:37