Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Заместник-председателят на ЕК по демокрацията и демографията Дубравка Шуица идва в България

Дубравка Шуица
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заместник-председателят на Европейската комисия по въпросите на демокрацията и демографията Дубравка Шуица пристига днес на посещение в България. За това съобщиха от Отдел "Преса и медии" на Представителството на Европейската комисия в България.
Шуица ще се срещне със служебния вицепремиер и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Тя също така ще се включи в онлайн граждански диалог заедно с министрите на външните работи на България и Хърватия - Светлан Стоев и Гордан Гърлич-Радман. Диалогът е част от Конференцията за бъдещето на Европа, която има за цел да насърчи гражданите от цяла Европа да споделят своите идеи и да помогнат за оформянето на общото ни бъдеще.

Още от категорията

Елена Йончева

Елена Йончева: Иван Гешев ще се яви на изслушване в Брюксел

По повод предстоящото изслушване в Брюксел за върховенството на закона, организирано от Мониторинговата група на Европейския парламент, евродепутатът Елена Йончева заяви за БНР, че в залата по предварителна информация ще присъства главният прокурор Иван..

публикувано на 23.01.22 в 12:59

В парламента вече ще се влиза със зелен сертификат

От днес депутатите ще влизат в Народното събрание със зелен сертификат, а тези, които не са преболедували или ваксинирани срещу коронавирус, ще се тестват в специално поставени фургони пред сградата. Народните представители ще плащат тестовете за себе си..

публикувано на 24.01.22 в 06:00

Илияна Йотова: Правителството има сто дни да се докаже, иначе ще ходим на нови избори

Вицепрезидентът Илияна Йотова, която вчера официално встъпи във втория си мандат, призова за по-голяма подреденост в посланията и действията на новото правителство. “ Нямат сто шанса, имат сто дни – ако ли не, тази коалиция ще си замине и ще ходим на..

публикувано на 23.01.22 в 10:26
Подкасти от БНР