Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Правителството смени председателя на Държавната агенция за българите в чужбина

Снимка: архив

Служебното правителство прие решение, с което освобождава Илия Гюдженов като председател на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ). За председател на Агенцията е определен Тодор Ванчев, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Тодор Ванчев е бил експерт в ДАБЧ и член на Съвета по гражданство към Министерството на правосъдието, а към момента е бил главен експерт в Дирекция „Висше образование” на Министерството на образованието и науката.

  


Още от категорията

Българите гагаузи чакат с години да получат българско гражданство

Разпръснати в чужди земи след въстания, войни и прекрояване на граници, историческите ни общности все още пазят живо българското си самосъзнание посредством съхраняването на езика, предаването на родовите спомени и почитането на традициите. И все така..

публикувано на 28.04.22 в 13:55
Сградата на Украино-българския лицей в Приморск

Студенти от българската диаспора в Украйна не могат да дойдат в България

Учебната година според местните административни разпоредби на Запорожка област в Украйна приключва на 2 май. Но в момента учебен процес няма и е под въпрос издаването на документи за завършена учебна година. Това може да се отрази на приема на студенти от..

публикувано на 28.04.22 в 12:10

Парад на България организира Генералното ни консулство в Чикаго

Генералното консулство на България в Чикаго и кметството на Елк Гроув Вилидж организират първи Парад на България по случай 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, предаде БТА...

публикувано на 27.04.22 в 18:20