Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 10 лева ще плащат гражданите за антигенни тестове за сметка на държавата

Снимка: архив

Със 162 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни лаборатории на територията на страната е сключен договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове, съобщават от Министерството на здравеопазването.
Тези болници и лаборатории ще работят с безплатно предоставени тестове. Гражданите ще заплащат само за пробовземането и административната работа, свързана с отчитането на резултатите. Максималната цена за сертификат за изследване е до 10 лв. 
Напомняме, че резултатът от този тип изследване е валиден само два дни.
Списъка на лечебните заведения и лабораториите вижте ТУК


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата Слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01