Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата ще започне с топло за сезона време

Снимка: Радио Шумен

След обяд от запад облачността ще се разкъса, на места в Западна България - до предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

През нощта облачността ще е разкъсана, над повечето райони до предимно ясно време, но в равнините и низините видимостта отново ще се влоши. Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 7° и 12°. 

Утре до обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, а мъглите в низините постепенно ще се разсеят. След обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а вечерта на места в северозападните райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб южен вятър, който вечерта ще се ориентира от северозапад. Остава топло за сезона с максимални температури предимно между 17° и 22°.

Над планинитеутре до обяд ще е предимно слънчево. След пладне облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, но ще се задържи почти без валеж. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават и в неделя

В неделя ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и в планинските райони там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Максималните температури ще..

публикувано на 17.08.24 в 18:30

Излекувани керкенези и мишелови полетяха на свобода

Десет керкенеза и два обикновени мишелова бяха пуснати на свобода в близост до Кремиковския манастир. “ Освободихме излекувани птици или излюпени от двойки, които не могат да продължат живота си сред природата ”, каза Христина Клисурова от..

публикувано на 17.08.24 в 17:05

Започва българо-американската летателна тренировка “Тракийско лято”

От днес до 29 август на територията на страната ни се провежда ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка “Тракийско лято”. Целта е да се повишат способностите и оперативната съвместимост на летателните екипажи от..

публикувано на 17.08.24 в 11:49