Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български ученици четоха стихове на гроба на Мина Тодорова в Париж

4
Снимка: Фейсбук

За поредна година учениците от българското училище "Кирил и Методий" в Париж изпълниха стихове на Пейо Яворов на български и на френски език на гроба на Мина Тодорова, любимата на поета. Инициативата "Две лица се знойно любят" се проведе за единадесети път – информира фейсбук страницата на училището.


В отзивите си учениците отбелязват, че събитието в гробищния парк на парижкото предградие Булон-Бианкур е уважила 100-годишната Елена Волева-Равол. Подобно на Мина, и тя е родом от град Елена. Госпожа Равол е известна с благотворителната си дейност във Франция. Преди 35 години именно тя открива гроба на Мина Тодорова и започва да го поддържа.


Снимки: facebook.com/ecole.bulgare.paris



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът следи ситуацията с пожарите в цялата страна

Служебният премиер Димитър Главчев и директорът на пожарната главен комисар Александър Джартов са в постоянна комуникация за ситуацията в страната, информират от пресцентъра на Министерския съвет. От съобщението става ясно, че в борбата с пожарите..

публикувано на 14.07.24 в 15:36

Маршируващи звезди от България се представиха на световен фестивал в Цюрих

Български деца от марчинг бенд “Marching Stars” участваха в Осмия Световен младежки музикален фестивал в Цюрих. В двудневния форум се представиха 80 младежки оркестъра от цял свят с близо 4 хил. музиканти. Американската мечта на Тодор Цачев се..

публикувано на 14.07.24 в 14:12

Четири области все още са обхванати от пожари

Седем пожара горят в горски територии в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол, съобщиха от Агенцията по горите. В община Хисаря набират доброволци за огнената стихия в селата Михилци и Иван Вазово. Макар че обстановката е много динамична,..

публикувано на 14.07.24 в 10:06