Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външно министерство евакуира българи от Южна Африка

Снимка: МВнР

10 българи са напуснали Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи. Те са евакуирани с румънски полет с други граждани на ЕС. За организацията на завръщането активно са съдействали българските посолства в Претория и Букурещ.

Българите са били втората най-многобройна група на борда след румънската. Те са излетели в 3:00 ч. на 30 ноември 2021 г. от международното летище на Йоханесбург с полет до Букурещ. Българското посолство в Букурещ е посрещнало евакуираните с автобус и те са извозени до Русе. Българското външно министерство е изказало благодарност на румънските партньори за оказаното съдействие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български деца показаха на връстници в Сарагоса буквите от нашата азбука

Ученици от Българското неделно училище „Васил Лавски“ в Сарагоса, Испания, заедно със своята преподавателка Милена Омерова запознаха испански деца с българската азбука. Инициативата идва от средното училище „Мария Молинер“ в Сарагоса, съобщиха..

публикувано на 28.04.24 в 11:34

Урок по родолюбие с децата от българското неделно училище в Лисабон (ВИДЕО)

С желанието да усвоят по-добре българския език, да научат повече за историята и географията на България, всяка събота деца от български семейства или от смесени бракове се отправят към "Rua do Sacramento a Lapa" 31 – адреса, на който се намира..

публикувано на 28.04.24 в 10:20

Сънародниците ни в Кеймбридж се събират на неделно българско хоро

Клуб “Български народни танци в Кеймбридж” организира днес следобед неделно хоро. Това е поредното събитие на сдружението, което си поставя за цел да съхрани и популяризира нашето танцово наследство. “ Тук хората, които харесват българските народни..

публикувано на 28.04.24 в 10:14