Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осолената риба ще има свой празник … в Созопол

Снимка: БНР

Празник на солената риба? Сигурно ще ви прозвучи странно, но тази година ще се състои неговото първо издание. Съвсем естествено мястото му е край морето. Ако сте любопитни към тайните на крайбрежния живот далеч след края на летния сезон, трябва да посетите Созопол ден преди празника на моряците и рибарите – Никулден. Празникът на осолената риба има и своята благородна мисия за подкрепа на рибарите от града и региона, затова прясно уловената от тях риба ще е основен акцент. Съревнование по най- майсторлъшкото ѝ приготвяне в осолен вариант, ще внесе доза адреналин сред местните участници и гости. Председател на журито, което ще обяви победителя, е изследователят на Антарктида професор Христо Пимпирев, който е и съавтор на кулинарно издание за кухнята на Ледения континент.

Победителят ще получи награда, но и зрителите няма да останат с празни ръце, ако се включат блиц игра „Познай коя е осолената риба“. Водещи на празника ще бъдат колегите от програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио Асен Масларски и Росен Мирчев, познати на слушателите със своето предаване „И рибар съм, и ловец съм“ . В музикалната част на празника ще се включи и вокална група „Славяни“ от град Черноморец. Празникът на осолената риба ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки за събития на открито, които са в сила на територията на страната.

Съставил: Йоан Колев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 10

В десетия брой на предаването, с водещ Красимир Мартинов, ви срещаме с хора на изкуството, развиващи таланта си в чужда държава:   Деница Грубер и нейният живот, отдаден на илюстрацията в Германия; Иконопиисецът Екатерина Титова – от..

публикувано на 25.07.24 в 12:00
Петър Танев

Петър Танев отрече Украйна да е спряла неговото назначаване за посланик в Киев

По неволя бях въвлечен в спор на институционално и политическо ниво, към което нямам отношение. Това каза за bTV дипломатът Петър Танев, за когото се появи информация в медиите, че е бил предложен за посланик в Украйна по време на кабинета "Денков -..

публикувано на 25.07.24 в 10:06

Пожарът в граничната планина Славянка бе спрян на българска територия

Навлизането на пожара от Гърция в България през билото на граничната планина Славянка бе спряно с усилията на повече от 60 горски служители, пожарникари и военни. Ситуацията продължава да е рискова, защото планината продължава да дими от гръцка страна...

публикувано на 25.07.24 в 08:26