Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хосе Карерас удостоен с почетния знак на българския президент

Румен Радев и Хосе Карерас

Световноизвестният тенор Хосе Карерас, който утре ще участва в големия концерт Opera d’amore в столичната зала “Армеец”, беше удостоен с почетния знак на държавния глава. „Приемете това като израз на благодарност на обществото ни към Вашите незабравими изяви, за приятелското Ви чувство към нашата страна, за Вашата подкрепа към младите български изпълнители”, заяви президентът Румен Радев. От своя страна, Хосе Карерас каза, че за него е огромна чест да получи подобно признание в България. “За първи път посетих страната Ви през 1990 г. за рождения ден на великия Николай Гяуров. През годините съм пял на една сцена с много български артисти, познавам се и с един ваш велик футболист в "Барселона" - сещате се кой”, заяви тенорът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37

Зеленият път на културата

Повече от 30 артисти и експерти от сферата на изпълнителските изкуства и екологията от няколко държави от Централна и Югоизточна Европа - Босна и Херцеговина, България, Полша, Унгария, Северна Македония, Сърбия, Хърватия и Черна гора - пристигнаха в..

публикувано на 10.04.24 в 15:20