Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Как се промениха цените за година?

Снимка: архив

През ноември 2021 г. индексът на потребителските цени се увеличава с 6.3% в сравнение със същия месец на 2020 г. Най-голямо увеличение на цените за година е регистрирано в сферата на транспорта - с 18.3%. Най-голямо намалениe на цените е регистрирано в сферата на съобщенията - с 4.9%. Това показват данни, обнародвани от НСИ. Цените за производство и разпределение на електрическа и топлоенергия и газ в страната за година са нараснали с 66.9%, а цените на жилищата - с 8.7%.

Още от категорията

Горският сектор допринася за 5% от БВП

Горският сектор е жизненоважен, защото създава работни места и допринася за 5% от БВП. Пред лесовъди и представители на дървообработващата и мебелната промишленост в Троян, заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов посочи, че усилията на..

публикувано на 16.06.22 в 18:32

Част от оборудването за АЕЦ "Белене" отива за АЕЦ "Козлодуй"

Националната електрическа компания ще може да продаде на АЕЦ "Козлодуй" част от оборудването, намиращо се на площадката на АЕЦ "Белене". Това реши Министерският съвет на днешното си заседание. Става въпрос за филтри, вентилатори и други, важни за изпълнение..

публикувано на 15.06.22 в 19:29

ИТН искал удължаване на договора с “Газпром”, твърди зам.-министър

“Има такъв народ” е предложил договорът с „Газпром“ да бъде продължен, докато се намери сигурен източник на доставки, и това е една от причините за разрива в отношенията между кабинета и Министерството на енергетиката, съобщи пред “Евронюз България”..

публикувано на 11.06.22 в 14:01