Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Журналист от БНР е новият носител на националната литературна награда "Елиас Канети"

Журналистът и редактор в БНР Ивайла Александрова е новият носител на националната литературна награда "Елиас Канети", връчвана от община Русе, Североизточна България. Отличието й се присъжда за художествено-документалната книга "Горещо..

публикувано на 31.10.09 в 14:17

В Деня на народните будители се организира тържество пред Народната библиотека в София

В Деня на народните будители - 1 ноември, Министерството на образованието, младежта и науката организира тържество от 11.00 ч. /местно време/ пред паметника на Светите братя Кирил и Методий при Народната библиотека в столицата. Това съобщи пресцентърът на..

публикувано на 30.10.09 в 16:25

Автори от София и Бон получават втора награда в интернет конкурса за разказ за български писатели от страната и чужбина

В интернет конкурса за кратък разказ на съвременна тема за български писатели от страната и чужбина са присъдени две втори награди по 800 лв. - на Виктория Благоева от София - за "Госпожата и майсторът на мебели", и на Емануил Видински от Бон - за..

публикувано на 30.10.09 в 08:08