Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Българският филм “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” спечели Голямата награда на кинофестивала “Листопад” в Минск

Българският режисьор Стефан Командарев получи Голямата награда на 16-ия международен кинофестивал в Беларуската столица Минск. Както и преди месец в Испания отново публиката определи най-добрия филм на фестивала. Международното жури с председател известният..

публикувано на 22.11.09 в 13:00

В София бе представена книгата "Междурелигиозният диалог на Балканите"

Да се въведат образователни програми по религия за журналисти препоръчват авторите на книгата "Междурелигиозният диалог на Балканите". Нейни автори са директорът на Центъра за междурелигиозен диалог и предотвратяване на конфликти към Софийския..

публикувано на 21.11.09 в 15:36
Сцена от филма “Гераците”

Максим Генчев: “В “Гераците” потърсих съвременен прочит на темата за магията на парите”

Нов прочит на класическата повест “Гераците” от Елин Пелин предлага едноименният филм, който неотдавна бе включен в селекцията на Международния телевизионен фестивал “Златната ракла” в Пловдив. “Потопих се във времето отпреди век, за да разбера как са..

публикувано на 20.11.09 в 13:57