Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

Уникални нови находки в Източната могила край Караново. След сребърните чаши с позлата, открити от археолозите в екипа на Веселин Игнатов, на бял свят се показа уникален стъклен ритон с неизвестно животно, златен пръстен със скъпоценен камък и монети, които отнасят възможната датировка на гробницата в първи век от новата ера.

Археолози разкриха богато тракийско погребение от средата на първи век

  При проучаване на тракийска могила в землището на новозагорското село Караново археолози от Историческия музей в Нова Загора са попаднали на богато погребение от средата на първи век след Христа. Според археолога Веселин Игнатов става дума за сводеста..

публикувано на 17.11.09 в 11:54

Български филм спечели овациите на белградската публика

С продължителни аплодисменти зрителите в белградското кино "Рода" изпратиха премиерата на българския филм "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде". Много топло присъстващите посрещнаха и пристигналите специално за събитието актьори..

публикувано на 17.11.09 в 09:57

Фестивал на българския филм ще се състои от 8 до 13 декември в Ню Йорк

Сред гостите на събитието са Явор Гърдев, Камен Калев, Иглика Трифонова, Гергана Плетньова, Мартичка Божилова, Светослав Овчаров и Димитър Гочев, които ще представят едни от най-успешните български филми от последната година и половина. Организатор на..

публикувано на 17.11.09 в 09:52