Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Елитът на европейския джаз идва в София през септември

Снимка: @atozfoundationbulgaria

София ще бъде домакин на Европейска джаз конференция, която се организира през септември от Европейската джаз мрежа и Асоциацията на европейските джаз оператори. “Чрез този форум се координират фестивали, клубове, културни институции, грижещи се за развитието на джаз музиката”, каза за БНР-Радио София организаторът Петър Димитров от фондация „A to Z“. Вече е започнала селекцията на български проекти, които ще бъдат представени пред елита на европейския джаз.

Форумът ще събере над 500 международни специалисти - фестивални директори, програматори, букъри и музикални журналисти. "Ние имаме много какво да дадем, но трябва да бъде добре опаковано и с добър маркетинг”, заяви Петър Димитров.

Съставил: Весела Кръстева

Още от категорията

80-годишнината от рождението на класика на българската литератера Йордан Радичков бе отбелязана в Берковица

Много земляци на Йордан Радичков, интелектуалци, представители на местната власт се събраха днес пред паметника на Йордан Радичков в Берковица, за да отбележат 80 г. от рождението на писателя, който е от близкото село Калиманица. Гости на проявата бяха..

публикувано на 23.10.09 в 12:31

Реставрация и консервация на Перперикон се извършват по европейски проект

До две седмици може да приключи реставрацията на църквата, разкрита от археолози под скалния град Перперикон. Това съобщи в интервю за Агенция “Фокус” археологът Николай Овчаров. Реставрацията и консервацията на разкритите обекти, струва много по-скъпо от..

публикувано на 23.10.09 в 09:13

Постановка на Мариус Куркински в Хасковския театър ще гостува в София

Трагикомедията "Златната мина" от Ст. Л. Костов, постановка на Мариус Куркински в Хасковския театър, ще гостува в София. Представлението е на 28 октомври в театър "Сълза и смях", съобщиха от трупата. Съвременният български мъж, подложен..

публикувано на 23.10.09 в 09:09