Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слушатели поздравяват Радио България за 86-ия му рожден ден

Първообразът на Радио България се появява на 16 февруари 1936 година

Снимка: pixabay

По повод 86-ата годишнина от началото на предаванията за чужбина на БНР, чийто естествен продължител от 1992 г. е Радио България, в редакцията ни постъпват писма от дългогодишни и нови последователи с поздравления, спомени, отзиви и препоръки за работата ни.

„Уважаеми приятели, приемете моите поздравления и най-добри пожелания по повод 86-ата годишнина на предаванията за чужбина. Пожелавам ви още по-големи успехи, решителност и слушаемост занапред. Изключителни сте!“ – пише Миодраг Ристич до сръбската редакция на Радио България.

Игор Кольке от Москва (Русия) благодари на ръководството на БНР за „умното решение и възможността отново да слушаме програмите на руски език“.

„След възобновяване на излъчванията на руски език, макар и във вид на подкасти, продължавам да слушам Радио България и да научавам последните новини от страната. Искам да поздравя целия екип на редакцията и слушателите с празника. Струва ми се, че радиото като средство за информация има изграден исторически авторитет към фактите и новините. Искам да благодаря на сътрудниците на Радио България за ежедневната им работа по подготовка на новините и разнообразни тематични материали. Вашата дейност заслужава високо доверие!“ – пише Игор.


А ето какво ни написа друг наш слушател от Русия – Кирил Сосновский: 

„Много се радвам, че БНР възобнови излъчването на предаванията си, макар и като подкасти, които с удоволствие слушам всяка вечер. За мен е много важно да получавам качествена информация за политическите, икономическите и културните събития в България. Винаги с голямо въодушевление слушам новините, свързани с българския спорт. Слушайки предаванията на Радио България на руски език открих за себе си непознат за мен по-рано свят на българската класическа музика. Особено ме порази изпълнението на част от симфоничното произведение на Петко Стайнов „Тракийски танци“, които в още по-голяма степен разпалват в мен любовта към българския народ, неговате история и култура. Искам да пожелая здраве и успехи на целия ви екип. Благодарение на предаванията на руската  редакция България стана за мен близка страна“.

Нелси Бидарт (Nelcy Bidart) от Бразилия също се присъединява към мнението на слушателите от Русия и в поредица от писма до испанската секция на Радио България адмирира връщането на аудио програмите, макар и само в Интернет.

Хавиер Гонзалес (Javier González Nungaray) от Мексико пише: „Позволявам си да изпратя поздрави и благослов към всички в Радио България. Изразявам своята благодарност, че върнахте всекидневната радиопрограма, която ни информира за политическите, социалните и икономическите събития във вашата интересна страна". 

Програмите на турски език, които Радио България излъчва за територията на страната, традиционно се радват на огромен интерес, а техните слушатели са верни наши последователи, както в ефира, така и в глобалната мрежа. Гласовете на водещите на програмите на турски език са разпознаваеми и обичани, а при работните си посещения по места, колегите от екип „Турски език“ винаги са посрещани като „звезди“ и са обсипвани с комплименти. Благодарим от сърце на всички тях. 

„Честитя рождения ден на нашето мило радио! Пожелавам на всички в Радио България здраве, благоденствие, а на предаванията – дълголетие. Нека пребъде Нашето Радио!“ – пише Зейнер Караджа, пенсионирана медицинска сестра от село Ябланово, община Котел.  

Народната певица Разие Фазлъева от варненското село Рояк казва: „Честит 86-ти рожден ден на Радио България! Добре, че ви има, вие сте връзката ни със света!“ 

„Нека да е честит рождения ден на Нашето Радио. Поздравявам всички и им желая здраве и успехи!“ – допълва палитрата от прекрасни пожелания Саджиде Мехмедова от шуменското село Байково.  

Благодарим и на Айше Сюлейман от добричкото село Зърнево, на Мустафа Атасевер от Мелбърн, Австралия, на Шабан Арабаджъ от град Гебзе в Турция, който споделя:  

„Радио България е винаги до мен! Честит рожден ден, мило радио! Радиото ми помага да не забравя пътя, който съм изминал от родното ми село Гургулица (община Момчилград), да не забравя детството си, младежките си години и земята, в която съм израсъл!“


„Слушах редовно Радио София в миналото. Днес чувам „Bulgaria Today“ и трябва да направя комплименти на вашата водеща, чийто английски е прекрасен и речта ѝ наистина е много ясна!“ – пише Ullmar Qvick от Швеция в писмо до екипа на „Радио България“ на английски език.

Сред многобройните слушатели и последователи на Радио България, изразили поздравления и подкрепа за работата на журналистите в медията, са Даниел Брондо (Daniel Brondo) и Давид Юреша (David Iurescia) от Аржентина, Винсент Мари (Vicent Marí) от Испания, Даниел Бустос (Daniel Bustos) от Чили, Marcus Keulertz от Германия, Mei Lin, Lu Dacheng и Ding Lu от Китай, Jeanette Alexander, Martin Gallas от САЩ, Nick Packham, Peter Jones и Albert Ford от Великобритания, Patrick Travers от Шотландия, Patrick Robic, Hans-Joachim Pellin, Michael Lindner, Joachim Thiel, Dr. Hansjörg Biener, Marcus Keulertz, Jürgen Waga, Bernd Seiser, Stephan Mertens, Lutz Winkler, Dieter Sommer от Германия и много други.

Благодарим ви, приятели!

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

2015 г. – БНР – 80 години по-късно

На 25 януари 1935 г. Цар Борис III подписва указът, с който се създава Българското национално радио. За началник на радиоразпръскването и първи директор на Радио София е назначен Панайот Тодоров Христов (Сирак Скитник). Златния фонд на медията пази..

публикувано на 22.12.15 в 13:07

2014 г. – Никола Гюзелев – Художникът в оперния свят

„ Не обичам думата „легенда“, аз съм реален човек и артист. Но ако трябва да кажа нещо по този повод, то е следното: бях признат за най-добрия кантиленен бас в света.“ Това казва в едно от последните си интервюта прочутият бас Никола Гюзелев...

публикувано на 15.12.15 в 13:25

2013 г. – Управление в изолация

2013 г. остава в най-новата история на страната като година на протестите. Заради тях през февруари си отива първото правителство на ГЕРБ начело с Бойко Борисов, а дошлото на власт след изборите на 12 май двупартийно управление на БСП и ДПС започва със..

публикувано на 08.12.15 в 13:23