Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Синдикат "Отбрана": 5 български завода могат да ремонтират военна техника на Украйна

Тодор Воденов
Снимка: БНТ

5 военно-ремонтни завода в България могат да ремонтират военна техника на Украйна. Това обяви пред БНР Тодор Воденов, председател на Националния синдикат "Отбрана". Държавата разполага с поне 1000 души, които са обучени за тази дейност, а могат да бъдат наети още специалисти. Воденов каза също, че профсъюзът многократно е обръщал внимание на ръководните кадри в страната, че българската военна техника се нуждае от ремонт и модернизация, тъй като е много остаряла, но не среща разбиране.
Следващата седмица в страната ни ще пристигне украинска военна делегация.
Петьо Милков, директор на завода за ремонт на радари във Варна, допусна пред БНР, че и в момента страната ни изнася военна техника за Украйна.

БНР подкасти:

Още от категорията

Иванка Шалапатова

В България ще транспонират евродиректива за минималната заплата

В близките дни ще стартира работна група с широко участие, включително и с международни експерти, привлечени от ЕК, които ще помагат за пълното транспониране в България на европейска директива, регулираща критериите при определяне на минималната работна..

публикувано на 25.11.23 в 17:22
Архив

Интензивен трафик за тирове на изходите за Румъния, Сърбия и Турция

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове на България с Румъния, Сърбия и Турция, съобщават от Главна дирекция „Гранична полиция“.  На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП..

публикувано на 25.11.23 в 15:56

В Бургас показват австрийски коледни традиции

Старинни коледни играчки с богата и интересна история могат да се видят за първи път в България. Те са част от изложбата "Как празнуват Коледа в Австрия" в Етнографския музей на Бургас. Инициатор на събитието е доц. д-р Радостина Иванова-Мишинева,..

публикувано на 25.11.23 в 10:05