Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Аржентина засилват сътрудничеството си в икономиката и културата

Снимка: архив

На работно посещение в София пристигна Хорхе Милтон Капитанич, губернатор на аржентинската провинция Чако. Целта на визитата му е да подпомогне развитието на отношенията между България и Аржентина в областта на икономиката, културата и науката.

Възможностите за бъдещи доставки на храни и засилване на търговията между двете страни г-н Капитанич обсъди с Петър Крайчев, и.д. директор на Генерална дирекция „Двустранни отношения“ и директор на дирекция „Америка“ в МВнР. В момента Аржентина увеличава производството на горива и газ за своя пазар, но също и за да противодейства в бъдеще на недостига в световен мащаб, е посочил Капитанич. Той се срещна и с български инвеститори, които имат намерение да развиват бизнес със слънчоглед и царевица в провинция Чако, както и проекти в областта на използването слънчевата енергия. Визитата на аржентинския губернатор ще приключи със среща с вицепрезидента на България Илияна Йотова, с която ще обсъдят актуални въпроси, свързани с многобройната българска диаспора в провинция Чако.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00
Владимир Малинов и Димитър Главчев

Първата доставка на ядрено гориво от “Уестингхаус” вече е в АЕЦ “Козлодуй”

Първата доставка на свежо ядрено гориво, произведено от американската компания “Уестингхаус”, вече е на площадката на АЕЦ “Козлодуй”, съобщи служебният енергиен министър Владимир Малинов, който заедно с премиера Димитър Главчев посети централата. През..

публикувано на 20.04.24 в 15:14

Първата пратка американско ядрено гориво пристигна в България

Първият товар със свежо ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" пристигна на Пристанище Варна - Запад. Той беше доставен у нас от плаващия под нидерландски флаг кораб "Адамас", съобщи БНТ. Още днес горивото, произведено от американската компания..

публикувано на 19.04.24 в 15:39