Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България може да се превърне в център за иновации в автомобилната индустрия

Снимка: БГНЕС

Проучват се 7 проекта на компании от сектора за потенциални инвестиции за повече от 1 млрд. евро, които ще разкрият 4000 работни места, обяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Той откри международната конференция Automotive&Mobility Forum 2022 в София с участието на представители от Балканите и Източна Европа. По думите му, бъдещето е свързано с електромобилите и автономните автомобили, а страната ни може да бъде сред водещите в разработката на софтуер за тях.

Изпълнителният директор на Automotive клъстер - България Любомир Станиславов обяви, че вече 70 000 души работят в сектора за над 350 компании.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Две трети от най-големите IT работодатели у нас са чуждестранни компании

Най-големите работодатели в IT сферата у нас са чуждестранни компании, показва анализ на компанията DEV.BG, осъществяваща връзка между работодатели и търсещи работа в IT сферата в България. Изготвена от нея класация на 100-те най-големи IT компании,..

публикувано на 16.03.24 в 16:47
Димитър Радев

Банковият сектор на България вече е част от механизмите на еврозоната

За присъединяването на България към еврозоната въпросът не е дали, а кога. Такова мнение изказа управителят на БНБ Димитър Радев на конференция в София "Европейският път на България - присъединяване към еврозоната: предимства и предизвикателства..

публикувано на 15.03.24 в 18:30

ЕС подкрепя Кристалина Георгиева за втори мандат начело на МВФ

Държавите от ЕС подкрепят Кристалина Георгиева за втори мандат, начело на Международния валутен фонд. Новината беше съобщена днес от белгийския вицепремиер Венсан ван Петегем, след заседанието на министрите на икономиката и финансите на ЕС в Брюксел. По..

публикувано на 12.03.24 в 19:08